粉象生活,做生活的分享家

您的位置 首页 家居

如恩新作 | 内嵌的庭院 吉隆坡阿丽拉孟沙酒店

如恩新作 | 内嵌的庭院 吉隆坡阿丽拉孟沙酒店 如恩

小编有话说:桂林生活网是立足桂林面向全国融新闻资讯,体育赛事,娱乐八卦,IT科技,财经资讯,公益资讯,旅游资讯,教育资讯等知识性和娱乐性、服务性于一体的综合性门户网站。本站致力于为广大网民提供最新最及时的新闻热点资讯。

正文开始

” style=”border-top:1px solid #ddd;”>

马来西亚,吉隆坡Kuala Lumpur, Malaysia

Located between Brickfields, a former colonial neighborhood, and Bangsar, an up-and-coming area of Kuala Lumpur, the project is situated at the junction between these two districts, old and new, a conceptual linkage between the past and the present.吉隆坡阿丽拉酒店位于这座城市曾经的殖民地布里克菲尔德街区和新兴街区孟沙的交界处,新与旧的街区之间体现着过去与现在的联系。


The hotel occupies the ground floor and the top eight floors of a new tower, with five levels of guest rooms and three levels of public areas, with Neri&Hu responsible for both architecture and interior design. A rigid structural grid defines the project from outside to inside, signaling its presence on the fa?ade, while acting as a framework within which each function of the hotel is contained.
酒店包括一座塔楼的地上一层和顶部的八层,其中设有五层客房区域和三层公共区域。如恩负责酒店部分的建筑和室内设计,采用整齐的方格结构贯穿建筑外立面和室内空间,并通过这种规律的格式框定出酒店不同功能空间的界限。

On the ground floor the guest is guided along the building and into the lower lobby through the regular intervals of the structural grid which form the entry doors as well as a protective canopy. Upon entering, the concept of an “urban oasis” is immediately present through the lush tree plantings throughout the interiors.
地上一层也采用同样的方格结构,包括酒店的入口和顶篷。进入一层的空间,人们仿佛立刻置身于布满茂盛植被的“城市绿洲”。

Arriving at the upper lobby on level 42 the guest is welcomed into a double height space, a lantern open to the surrounding city which allows the maximum natural light.
到达42层的酒店大堂后,双层挑高的空间和延续的方格结构构成一盏巨大的“灯笼”,点亮周围的城市景观,也为酒店内部空间带来充足的自然光。


Adjacent to this is the swimming pool, connected by a theatrical grand staircase, which becomes a stage to see and be seen. In this moment the boundary between interior and exterior blur, while the structural grid breaks open to form a courtyard, around which all activities within the hotel are centered.

走出大堂,人们可以沿着一条设计颇具戏剧色彩的阶梯进入泳池的区域,阶梯本身也成为一个可以观景的平台,而观景的人本身也成为风景的一个部分。于此,室内和室外之间的界限变得模糊,室外庭院也延续了方格结构,将人群聚集的空间置于酒店的中心。


The public areas of the hotel center around the open exterior courtyard, spanning three stories high, defined by the regular grid of columns and beams which frames views of the stunning panorama but also protects the inserted courtyard from the crowd of the surrounding metropolis. The notion of landscape continuing in from exterior to interior, of nature being inserted into the architecture, is the key element which ties all the public spaces together and defines the urban oasis.

酒店的公共空间围绕室外庭院依次布局,跨越三层楼高,由规则的柱梁组成,框定出吉隆坡令人惊叹的城市景观,同时也将室外庭院与都市的嘈杂隔绝开来。自然与建筑融合的景观概念从建筑外部延续至室内空间,成为串联所有公共空间的关键要素,也定义了“城市绿洲”的设计构想。


Located on the top two levels of the courtyard are the specialty restaurant, the cocktail bar and the outdoor rooftop bar. All the venues converge around the courtyard to activate this space in unexpected ways at all hours of the day. Custom furniture and crafted bronze details compliment the simple material palette of gray stone, white plaster and Balau wood.
位于室外庭院之上的两层是特色餐厅、鸡尾酒酒吧和屋顶露天酒吧。围绕着室外庭院的各个空间以各自的功能制造出惊喜的体验,为酒店注入丰富的活力。定制家具和精致的黄铜元素为灰、白、木色基调的空间增添了恰到好处的点缀和细致美。


For the guestrooms, the concept was to define the layout with two different elements: “the hut” and “the indoor courtyard”. Following the analogy of a small village the hut is the indoor space where the functions of daily living are enclosed. The bathroom is inserted as a floating box in the hut structure and allow for free-flowing circulation around the space.
客房的设计着重于通过两种不同的元素界定空间布局:“小屋”和“室内庭院”。“小屋”的概念源自小的村落,小屋就是一个容纳生活日常的空间。浴室有如一个漂浮的盒子,置入“小屋”的结构中,同时形成自由穿梭空间的动线。


The indoor courtyard at the end of the room, close to the window, becomes a private sanctuary to take in the beautiful view of Bangsar and beyond.
客房窗户的区域采用“室内庭院”的设计概念,形成一片私人的“庇护所”,让住客在这里休憩放松时,还能够欣赏到孟沙街区和更远处的城市景观。

Photos: Pedro Pegenaute图片:Pedro Pegenaute

桂林生活网所有文章均来源于网络,文章所涉观点及言论不代表本站立场,如文章有侵犯他人权利,请联系我们删除,转载请注明出处http://www.gl879.com/house/jia/15930/

粉象生活,做生活的分享家

为您推荐

返回顶部